Interior Design – House Vrede Kitchen Renovation

PROJECT: House Vrede
COMPLETED:  February 2019
LOCATION: Cape Town
PHOTOGRAPHED BY: Fiona Joy Photography

BACKGROUND:  The House Vrede project was a highlight of 2019 for us. Our brief was to create an open plan kitchen that offers room for entertainment and family time.

Drawn to neutrals, my clients were heart-set on high gloss cabinetry with contrasting accents/accessories, this theme was carried through to the statement backsplash. We altered the foot print of the home slightly by converting a small study/4th bedroom into a walk in scullery and pantry, this created space and allowed us to introduce features like the wine cooler and additional smart storage in the main kitchen.

One of my favourite features of this space is the blended floor finish, we went with a herringbone layout on the timber tile and finished that off by zig zagging the existing floor tile – it is a beautiful feature as you walk down the passage and ensures that the two spaces are linked. See the full before and after here.