Interior Design – House Fairview Bathroom Renovation

PROJECT: House Fairview
COMPLETED: 2018
LOCATION: Cape Town
PHOTOGRAPHED BY: Fiona Joy Photography

BACKGROUND:

The House Fairview project was completed in October 2018, a dramatic bathroom renovation where we turned an outdated retro bathroom into a crisp, serene space with double the function. We will be sharing the before and after blog post soon, but for now take a tour of the space over on instagram stories. 

The original bathroom only had a bath (not ideal for the Cape Town drought) and the client was living without a basin/s because it had been removed months earlier due to mold and an infestation of mice. It was one of those large units with in set basins and louver doors, they were happy to see it go but this caused further challenges in the space. A few years prior they had screeded the floors throughout their home, removing the vanity exposed the uneven floor finish…

This space had so much potential and that is where the SML (Studio Melissa Louise) team came in. Our aim was to create a clean, white, his and hers space with industrial influence.